ТОП оферти

Как да изберем идеалните цветове на стаите?

Цветовете на стаите у дома отразяват индивидуалността на обитателите си, но и наравно с това ни влияят по много и различни начини. За да ви улесним в избора на цветове за всяка стая, сме събрали няколко предложения, които да ви помогнат.

За хола са изключително подходящи зеленият и червеният цвят. Зеленото е сред най-успокояващите цветове за окото. Той е нежен и свеж и подканва към отмора и тишина. Смятан е за един от цветовете, които помагат на хората да се отпуснат и облекчава стреса им. От друга страна червеният цвят действа стимулиращо и носи енергия. Той е най-наситения топъл цвят и е способен моментално да привлече вниманието. Внимавайте да не прекалите с него – колкото е по-наситен даден цвят, толкова по-пестеливо е нужно да се подхожда с него.

Трапезарията е сред основните стаи във всеки дом. Тя успява да събере цялото семейство и затова нейните цветове са от особено значение. Тук жълтото и червеното са подходящият избор. Червеното притежава уникалното качество да приобщава хората, подканяйки ги към разговори и комуникация. Жълтият цвят напомня за слънчевите лъчи и излъчва усещане за щастие. Той повишава настроението, създавайки предразполагаща и жизнена среда.

Подходящи цветове за кухнята са жълтото и зеленото. Решавайки кухнята си в жълт цвят, вие ще й придадете тонизиращо усещане. Идеално е за по-компактни помещения, тъй като ги прави да изглеждат просторни и приветливи. Зеленото от своя страна успокоява напрежението и създава хармонична атмосфера в кухнята.

Цвета на спалнята е от голямо значение. Това е вашето място за почивка и трябва да подходите с внимание към него. Тук е добре да изберете между зелен, син и лилав цвят. Успокояващото действие на зеленото ще ви дари с атмосфера на пълноценна отмора, а синьото носи усещане за релаксация и простор. Светлите нюанси на лилавото носят същото усещане за хармония като синия цвят, като допълнително придават дълбочина на помещението и усещане за лукс.

Не забравяйте и тавана. В случай че изберете за него тон, който е по светъл в сравнение във стените, ще създадете усещането, че тавана е по-висок. Обратно – по-тъмните нюанси на тавана го правят да изглежда по-нисък.
Назад