Топъл интериор за студено време

Колкото повече зимата наближава, толкова по-често се сещаме за топлите лъчи на лятното слънце. За да запазим слънчевото и топло настроение в дома, сме подбрали няколко съвета, с които можете да стоплите интериора. Така докато навън натрупва сняг, ще можете да се приберете у дома и да се насладите на топлата и уютна атмосфера, която сте създали.

Цветовете на стаите в дома могат да покажат индивидуалността на обитателите си, но и наравно с това те допринасят по уникален начин за атмосферата. Можете да поканите приятно и топло усещане в интериора, като подберете определени цветове.

Различни нюанси на кафявото – дървесните тонове или пък шоколадовото кафяво са чудесен начин да поканите уюта в дома си. Необходимо е да обърнете особено внимание на нюансите, които избирате. По-наситените и тъмни цветове могат да смалят помещението визуално, така че не прекалявайте. За да се застраховате от възможността интериорът да стане твърде мрачен може да добавите няколко аксесоара в светли цветове – това ще го разчупи и ще създаде един приятен контраст.

Нюансите на зеленото са изключително приятни за окото, а съчетани с богата охра или мек карамелов цвят създават един изключително топъл интериор с приятна и спокойна атмосфера. За да направите помещението още по-уютно, може да боядисате тавана в цвят, който е с един тон по-светъл от този на стените.

Допълнителна топлина в помещението можете да създадете с меката мебел. Изберете диван и фотьойли в бежов или кафяв нюанс за повече уют. А ако искате да наблегнете на слънчевата и приветлива атмосфера изберете жълт или светъл зелен нюанс.

Друг начин, по който можете да подсилите усещането за топлина, е като поставите няколко слоя декорации на прозорците. Можете да използвате например щори, съчетани с плътни завеси до пода.
Назад