Няколко съвета за лесно пролетно почистване

Пролетта дойде и заедно с нея разцъфва цялата природа. С настъпването на пролетта идва и още един, задължителен елемент за домакинството, а именно пролетното почистване! Колкото и да отлагаме, идва неизбежния момент, в който трябва да хванем метлата и да изчистим и подредим хаоса в дома. Ще ви дадем няколко съвета, които могат да облекчат и съкратят времето за чистене.

Най-добре е да започнете от самото начало. Създайте си план за действие. Направете си списък със задълженията по стаи и го разделете по дни. Например: Понеделник – дневна – миене на прозорците, подреждане на библиотеката… Така можете да сте сигурни, че няма да остане кътче на което не сте отделили внимание. Разделяйки задълженията по дни, ще имате възможност да си дадете време за почивка, за да не се претоварвате.

Също толкова важно е и да подсигурите материалите за почистване. Затова на следващо място се убедете, че имате всичко необходимо, като препарати, торби за боклук и т.н. По този начин ще си спестите нервите от излишното тичане до магазините.

Хубаво е да започнете от стаята, която е най-неподредена. Почистете я според плана, който сте си създали в началото. Така ще си спестите разнасянето на прах в другите помещения.

Един весел съвет от нас: пуснете си музика докато чистите. Миенето на фурната и изчистването на хладилника ще минат много по-забавно, когато се наслаждавате на ритмите на любимата музика.

Последно, но не и на последно място – осигурете си помощници! Няма нужда цялата работа да се пада на вас. Всеки може да прави по нещо, затова включете цялото семейство.
Назад