Как да направим малкото жилище голямо

Малкото жилище е сред най-предпочитаните варианти за дом. Не само защото е по-евтино при покупка, но и защото поддръжката му е лесна и изисква по-малко разходи. Важното при по-малки жилища е да се чувствате комфортно и да си създадете достатъчно пространство, за да не се чувствате затворени.

Тук мотото „Колкото по-малко мебели, толкова повече място” цари с пълна сила. Това обаче не означава да пренебрегвате важни и необходими за ежедневието мебели. Не се претрупвайте с излишни вещи, които не използвате – заложете на практичните и удобни мебели, които могат да ви служат с повече от една функция.

Вместо холов ъгъл, изберете диван с функция за сън. С него ще спестите място във всекидневната си и винаги ще имате готовност да приютите гост за през нощта. Същото важи и за масата. Трапезна маса с разтегателен механизъм е изключително подходящ избор за по-малките жилища. Компактните й размери ще предоставят по-голямо пространство в помещението, а при нужда можете да се възползвате от разтегната й функция, за да посрещнете приятели или неочаквани гости.

Друг полезен съвет е да се възползвате максимално от пространството на шкафовете. Подредете внимателно вещите си, така че да имате лесен и бърз достъп до тях. Така ще си спестите затрупването с неща и ще внесете ред в хаоса.

За да създадете допълнителен обем на стаите, изберете правилните цветове за пода и стените. Можете да премахнете разделението между помещенията като нанесете еднакви цветови тонове и в двете стаи. Така двете помещения се свързват визуално, тъй като има по-малко контрасти и погледа свободно преминава от стая в стая. За пода изберете светъл и едноцветен нюанс. Така естествената светлина ще се отразява и ще се създаде усещане за обем.
Назад