Подгответе дома за празниците

Началото на Декември е и коледното настроение ни обхваща с все по-голяма сила! И колкото повече наближават празниците, толкова повече ни се иска да създадем перфектната коледна атмосфера навсякъде около нас. Именно поради това сме подготвили няколко съвета за вас, с помощта, на които да създадете магическото и уютно коледно усещане.

Украса
Извадете коледните лампички, гирляндите, снежните човеци и всички други празнични украси за дома. След като разгледате добре дали има счупени играчки или пък стари гирлянди, които не искате вече да използвате можете да излезете на пазар за нови украси. Поверието казва, че всяка година трябва да се купува поне една нова играчка за елхата. По този начин коледното дръвче ще се превърне в история на семейството, тъй като всяка играчка бележи по една година.

След като сте подготвили всички декорации идва ред и на самото украсяване на дома! Това може да се превърне в чудесен повод да съберете цялото семейство и всеки да вземе по една задачка – някой да разплете лампичките, друг да украси елхата.

Коледни песни
Заредете плейлиста с коледна музика! Това ще подсили специалното празнично усещане, което вече сте създали с украсата. Може да си припомните „Над смълчаните полета“ или пък „С червените ботушки“ и да пеете заедно с децата.

Подаръци
Ако все още не сте, започнете да подготвяте коледните подаръци. Пригответе весели подаръчни торбички, опаковъчна хартия, панделки и картички и нека опаковането да започне! Не забравяйте, че насладата от подаръка идва не само от самия него, но и от настроението, което носи опаковката – колкото по-весела е тя, толкова по-добре.

С ухание на Коледа
След като вече сте погрижили за всичко друго, завършете магическата картина с коледен аромат! Направете си оригинален ароматизатор или свещник от портокалови корички. Друг начин, по който можете да поканите коледното ухание у дома е като аранжирате корен джинджифил с няколко карамфилчета и канела на пръчици. С тази ефектна композиция можете да посрещате гостите си още от коридора.
Назад