Как да обзаведем малката спалня

Малката спалня е истинско предизвикателство за обзавеждане, но това не означава че не може да бъде уютна и приветлива. Достатъчно е да се възползвате максимално от наличното пространство и да знаете хитринките, които ще споделим с вас. Те ще ви помогнат да превърнете спалнята в прекрасно място за отдих и релакс.


Без ненужни вещи
Помислете добре от какво имате нужда в спалнята и какво може да остане в другите стаи. Така например гримовете можете да приберете в банята, а книгите във всекидневната. Всички дрехи, които няма да използвате през настоящия сезон можете да приберете в ракла или в дрешника в коридора, ако имате такъв. Нека в спалнята да останат само вещите, от които наистина имате нужда.


Цветовете
Най-доброто решение е да изберете светли цветове. Малката спалня ще изглежда много по-просторна ако решите да заложите на светлите тонове. Светло сиво, нежно синьо, капучино или бяло – с тези цветове ще създадете усещане за пространство и за светлина. Освен това светлите цветове са много по-успокояващи и подканят към релакс – това ги прави идеалният избор за спалнята.


Практични и функционални мебели
Освен на размерите и визията, обърнете внимание и на функционалността на мебелите, които избирате. Отделете достатъчно време, за да намерите идеалния спален комплект, който да отговори, както на критериите ви дизайн, така и на условието за практичност.
Най-удачният избор за малката спалня е изчистеният и семпъл дизайн, който създава усещане за елегантност. Правите и изчистени линии ще направят стаята да изглежда по-просторна и приветлива. Огледалата създават същия ефект, така че не се колебайте да комбинирате изчистената визия на мебелите с огледални повърхности – това ще разшири помещението визуално. Избягвайте колкото можете допълнителните декорации и сложните мотиви. Колкото по-изчистен е дизайнът, толкова по-добре.
Друга важна особеност е гардеробът. Той трябва да разполага с достатъчно места за съхранение, за да можете спокойно да подредите дрехите, завивките и спалното бельо, но в същото време не трябва да заема много място. Решението тук е висок гардероб – той е чудесен избор, тъй като заема пространство във височина, като в същото време осигурява достатъчно рафтове за всички принадлежности.

С тези съвети наум вече можете да създадете идеалната малка спалня! В нашия каталог със спални комплекти ще намерите необходимото разнообразие от модели, за да откриете онова, от което имате нужда.
Назад