Да създадем лятно настроение в дома!

Всеки сезон си има свой специфичен чар и настроение, което носи със себе си. А кой не обича лятото – то е пъстро, слънчево, весело. Специално за вас сме събрали няколко идеи за освежаване на интериора, които ще ви помогнат да пренесете лятото в дома си и да се насладите на едно слънчево настроение!

Пясъчни декорации
Няма нужда да сте на плажа, за да се насладите на морска атмосфера! Можете да я пресъздадете с малко декорации от подръчни материали. Вземете една висока, прозрачна ваза и я напълнете до средата с пясък. Извадете камъчетата и мидите, които сте събирали по време на почивките си и ги подредете върху пясъка. А ако желаете да направите декорацията още по-ефектна, между мидите можете да поставите и високи свещи.

Корабни аксесоари
Продължаваме с морската тематика! Различните корабни аксесоари ще бъдат едно чудесно допълнение към пясъчните декорации. Може да използвате какво ли не – котва, пясъчен часовник, щурвал, а защо не и карта. Ако имате голяма карта на света, окачете я на стената. С малки знаци «х» може да означите всички места, които искате да посетите и да ги свържете с пунктирани линии. Така ще създадете истинска карта на съкровища!

Морско дъно
Тази идея може прекрасно да се комбинира с пясъчните и с корабните декорации, като така още повече ще подсили свежото морско усещане в атмосферата. През лятото изображенията на различни морски обитатели са особено популярни. Сменете старите покривки с нови, украсени с рибки, миди или други обитатели на подводния свят. Използвайте останалите ви мидички и камъчета, за да украсите празните рафтове или пък рамките за снимки.

Повече светлина
Какво е лятото без топли слънчеви лъчи! Ако завесите в дома ви са плътни, то те не пропускат много светлина. Заменете ги с леки и ефирни завеси (те също могат да бъдат с морски мотиви), които ще поканят слънчевата светлина в дома и ще ви дарят с лятно настроение.

С аромат на лято …

Завършете красивата морска картина, която сте създали, като я подсилите още повече с нежен летен аромат. Лесно можете да намерите ароматизатор, който пресъздава морското ухание. Освен това обаче може да използвате и различни цитрусови плодове или пък летни цветя.
Назад