Вашата количка

Вашата количка е празна

Интериорът в детската стая

Tue 26, Feb 2013
Интериорът в детската стая В избора за обзавеждане на стаята му един тийнейджър винаги има предпочитания какво харесва и може да каже кои точно са “неговите цветове”. Обаче в случай, че детето ви е още малко, вие трябва да изберете както цвета на стаята му, така и стилът на дрешките му. Самият темперамент на детето може да ви ориентира каква цветова гама да изберете. Например енеггичното дете предпочита ярки и наситени цветове, докато спокойното и скромното дете харесва пастелни тонове. Според психолозите и интериорните дизайнери има цветови решени, които съответстват на възрастта и темперамента на детето.

Стая за бебе

Стаята на бебето трябва да бъде уютна, решена в сдържани тонове, придаващи топлина и спокойствие на помещението. За бебенцата е подходяща комбинация на светло сини и светло жълти цветове, както и светлите тонове на почти всяка цветова гама.

За да пробудите активноста на детето, може да нарисувате по стените разни животни, пеперуди, цветя, а вече са доста разпространени и стикерите за стена. Хубаво е да закачите на тавана или над леглото ярки играчки, които да привлекат вниманието на детето ви.

Обзавеждане на стая за дете от 4 до12 годинки

От четвъртата година на детето настъпва периода на жизнерадостните и контракстни цветове, кооито развиват любопитството и фантазията на детето. Жълтия цвят, както червения и синия създават слънчева атмосфера в стаята за игри. Избегнете комбинацията на прекалено много ярки цветове на веднъж, като имате предвид, че пъстрите играчки също ще внесат достатъчно настроение. Препоръчително е да внимавате с ярките червени и оранжеви тонове, това би могло да пробуди агресивност и изнервеност в детето.

Детската стая е най-подходящото помещение, в което да развихрите фантазията си и с помощта на шаблон, може да декорирате стените на стаята. Рисунката може да изобразява както любимите анимационни герои на детето, така и сценка от някоя приказка. Може да сложите детски дръжки на шкафчетата или мебелите в детската стая да се боядисат в различни цветове.

При избирането на интериора в стаята, задължително трябва да се вземе под внимание ръста на детето. За да не изглежда стаята прекалено висока или пуста в очите на детето, може да се намали височината на тавана визуално като на около метър от тавана се прекара линия с цвят, или се залепи бордюр от тапет с детски мотиви например. В такъв случай таванът е желателно да не е снежно бял, а в ярък тон. Актуалните цветове за момиченца на около 10 години са лилаво червени цветове или червено розови.

Интериорът в стаята на тийнейджър от 13 до 17 години

Младите обичат заобикалящия ги свят. Те използват стаята си ежедневно, дори ежеминутно – за обучение, , срещи с приятели, за слушане на музика, за това за предпочитане са жизнерадостните модерни цветове. А и едно дете в тази възраст може само да украси стаята си. При избора на тема в стаята може да се вземат под внимание музикалните му предпочитания, музикалните инструменти, които го влекат, колекциониране на марки, монети, спорт и много други.