Вашата количка

Вашата количка е празна

Идея за организиране на малка баня

Fri 22, Feb 2013
Идея за организиране на малка баня В апартаментите много често помещението за баня е проектирано да бъде много малко. Обикновено го считаме за недостатък, но един качествен ремонт би променил нещата коренно. В крайна сметка може да се получи една красива, уютна и просторна баня.

Много хора предпочитат малките бани, заради техния компактен вид, а и от друга страна по-малко средства за обзавеждане. Колкото до липсата на пространство, това може да се компенсира с по-добра организация и подходящите цветове. А и така другите стаи във вашия дом ще бъдат по-просторни. Избрали сме няколко чудесни идеи специално за вас, от които може да взаимствате, ако искате да направите малка промяна във вашата баня.

Доказано е, че светлите цветове разширяват оптически пространството.

За да разширите вашата баня може да замените, ваната, която заема много място с душ кабина, която ще заеме половината от пространството на ваната. Много практично е да изберете такава душ кабина с плъзгащи врати. Колкото до мивката, може да инсталирате такава, която се вграждатв стената. Това важи също и за тоалетната. Не избирайте двойна мивка, защото по такъв начин се увеличава мястото за тръбите. Също така преценете коя точно вещ трябва да бъде в банята и коя не. Ненужните неща може да ги преместите на друго място. Често претрупаните пространства изглеждат тясни. Може на някоя от стените да поставите стъклено шкафче подходящо за всякакъв вид козметика, която ви е нужна в банята.

Ако имате голям прозорец в банята това със сигурност би добавило повече светлина в помещението, а и в допълнение пространството ще изглежда по-голямо. Може да използвате прозорец с декоративно стъкло, в случай че не ви допадат пердетата. Ако пък нямате прозорец в банята едно голямо огледало ще стои много добре, защото ще отразява стените на помещението.

Ако пода на банята ви е решен в тъмни тонове, може да поставите няколко постелки в светли цветове, с цел отново да се разшири оптически свободното пространство. Рафтовете, закачени за стената, които са с изпъкнал релеф ще придадат интересен и различен облик на вашата баня.

Относно съхранението на тоалетни принадлежности, можем да кажем, че те заемат доста голяма част от самата баня. Ако имате по-разчупено мислене и искате да сложите декоративни предмети в банята с идеята да създадете повече настроение, е нужно те да бъдат близо до тавана, а между тях да има светлини.

Свещите и цветните крушки успешно могат да създадат романтична атмосфера в малката баня.

За да направите банята си удобна за ползване, може да пригодите седалки в душ кабината, облегалка за глава и поставка за крака във ваната, където може да релаксирате. Актуални в момента са каменно подобния под или пък имитацията на дърво, които са едно добро решение, за да промените визията на своята баня.

Може да изберете такива плочки за стената с вертикални линии, които оптически увеличават височината на стената и тавана изглежда по-нагоре.