Вашата количка

Вашата количка е празна

За дрешника с любов

Mon 18, Feb 2013
За дрешника с любов Всеки път, когато сезоните се сменят и ние сменяме гардероба си по необходимост . Докато купуваме дрехи за предстоящия сезон, а и през годините назад във времето, ние не усещаме как гардероба ни се претъпква. Дали заради промяна в теглото или отминала мода или пък такива дрехи, които са ни омръзнали до болка вече, ние ги захвърляме някъде. Дали ще ги облечем отново, дори и самите ние не знаем, но в никакъв случай не искаме да ги изхвърлим. И така неусетно всякаш те заемат половината ни жилище. Много по-практично и организирано би било ако си имаме както стая за спане, за къпане и за ядене, да си имаме и стая за дрехи или по-известна още като дрешник. В нея е много подходящо освен дрехи да съхраняваме и обувки, аксесоари, украшения и вещи, които използваме само в определено време в годината.

Например официална дълга рокля използваме рядко, но мястото, което заема не е малко. Смокинга, който също е толкова рядко използван, сигурно е прибрах някъде под леглото. През лятото обемните зимни дрехи, като якета и пуловери ни озадъчават къде да ги набутаме.

За деловите хора, които използват официалното облекло всеки ден, дрешникът ще бъде повече от удобен. Там всички костюми, смогинги и вечерни рокли, след като бъдат предварително изгладени, ще са прилежно запазени в идеален вид до следващото им обличане. По този начин в забързаното си ежедневие деловия човек ще спести много време.

Реално погледнато дрешникът би освободил доста допълнително свободно място в дома Ви. В САЩ например по правило всяко жилище има такъв. Той може да бъде отделно помещение, малка ниша или да бъде преходен със спалнята. В съвременните жилища дрешникът е предваително проектиран, като обикновено е най-малката стая и в по-голяма част от случаите е без прозорец. Това е така, за да може пространството да се използва максимално. Дори и да нямате стая специално предназначена за дрешник, в последствие може да преустроите килера и в него да го поместите. Нужни са ви много рафтове и закачални, побиращи възможно най-много неща.

В готовите жилища първоначално дрешника е една празна стая, която в последствие можем да обзаведем според собствените си нужди и представи. Освен класическият гардероб, в самият дрешник можете да си направите отворени рафтове, в които да подредите често използваните неща. Така те ще ви бъдат по-достъпни, а самото помещение няма да изглежда толкова тясно. Много удобно ще бъде в дрешника да си подредите и всиччките аксесоари като шапки, чанти, колани, шалове, та даже и бижута. В най-долната му част може да си направите удобни рафтчета, в които да прибирате обувките си. Особенно удобно ще бъде за зимните ботуши и боти, които освен, че заемат много място и трудно се побират в стандартните шкафчета за обувки. А пък най-горната част на дрешника може да запълните с шкафове или рафтове, в които да помещавате рядко използвани вещи.

В по-малките дрешници може да поставите закачалка зад или на самата врата, и там да закачате по-често използваните връхни дрехи. Така ще спестим и място в гардероба.

В малките шкафчета е удобно да подредим бельото. Много добре може да организираме шкафчетата в вътрешни разделения за всеки отделен чифт чорапи например.

Ако държите да имате врати в дрешника може да използвваше плъзгащи врати за да спестите допълнително място.

В случай, че помещението предвидено за дрешник е с по-големи размери има много практични идеи за него. Едно интересно предложение е да вградите дъската за гладене в ниша на стената. Така тя хем ще бъде на разположение във всеки един момент, когато ни потрябва, хем няма да има нужда да я разпъваме и сгъваме всеки път. Почти задължително е в дрешника да имате огледало, което ще ви улесни в избора на дрехи. А ако нямате свободно място на стената за огледало, то можете да го поставите на някоя от вратите на гардероба.

Дрешника може да използвате не само за съхранение на дрехи. В по-малките шкафчета може да държите документи или вещи със саниментална стойност за Вас. Такива може да са кутия със стари снимки, играчки, сувенири от детството или писма от миналото.

С тези съвети, в случай, че Ви допада идеята за дрешник във Вашето жилище, ще можете да го организирате по най-правилният и практичен начин. Така дрешникът несъмнено ще се превърне в най-полезната стая в жилището Ви.